Leidscabaretfestival.nl

Openingsviering

Klik hier voor de kaartverkoop van de openingsviering op 11 februari in de Pieterskerk.

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival vindt dit jaar (van 12 t/m 17 februari 2018) voor de 40e keer plaats. In veertig jaar tijd heeft het festival veel bijzondere cabaretiers en theatermakers voortgebracht die met hun verhalen, visies en humoristische kijk op de wereld anderen weten te inspireren. Het Leids Cabaret Festival opent het 40-jarig jubileum door zondag 11 februari drie bevlogen cabaretiers een pracht kansel tot hun beschikking te geven in de Pieterskerk Leiden.

‘Voorgangers’ Sanne Wallis de Vries (winnaar 1996), Lebbis (winnaar 1989 met Lebbis & Jansen) en Merijn Scholten (winnaar 2013 met De Partizanen) zijn bevlogen denkers. En optimisten. Make the world a better place. Op 11 februari zeggen zij wat hen van de lever moet. In een andere context, maar met dezelfde bedoeling.

Als er iemand is die thuishoort in een kerk dan is het de Amerikaanse gospelzangeres Michelle David. Galmend, ritmisch, puur en zonder toeters en bellen bestuurt zij het schip van de kerk. Samen met gitaristen en soulbroeders Paul Willemsen en Onno Smit (Lefties Soul Connection, Beans & Fatback) schreef zij ‘The Gospel Sessions Volume 2’. Michelle David & The Gospel Sessions houden de vaart erin!

Na afloop van de viering delen we het brood en drinken we rode wijn. Op nog veel meer mooie verhalen, gesprekken, verbindingen. Op (de zin van) het leven en op een heel mooi Leids Cabaret Festival en de volgende veertig jaar.