Leidscabaretfestival.nl

DE REÜNISTEN

Achteraf is het makkelijk praten… Wij hebben een aantal finales nog scherp op het netvlies staan, omdat het bijzondere finales waren. Vier van die finales keren voor één keer terug in de Leidse Schouwburg.

25 februari – DE REÜNISTEN – Finale van 2013

De jury:

“De Partizanen zijn oorspronkelijk en authentiek en in hun verhaalopbouw volledig onvoorspelbaar.”

“Deze wiskundige blijkt over een fijnzinnige poëtische geest te beschikken waarmee hij de zaal moeiteloos op zijn hand krijgt.” (over Jan Beuving)

“Kiki Schippers beschikt over een theatrale présence, waarin zij tegelijkertijd én charmant onhandig maar ook sterk en zelfbewust is.”

26 maart – DE REÜNISTEN – Finale van 2004

De jury:

“Micha Wertheim is geraffineerd.”

“Jochen Otten is een podiumbeest.”  

“Bert en Roy zijn ontwapenende acteurs.”

De pers over Micha “Met zijn sterke teksten en zijn humor manipuleert hij dusdanig dat hij op geniale wijze het publiek en de jury binnen vijf minuten voor zich weet te winnen.”

29 april DE REÜNISTEN – DE FINALE van 2010

De jury:

“Jeroen heeft de kracht om het verhaal te laten ontstaan waar je bij zit. Maar hij weet het dan op zo’n simpele en pure wijze volledig uit te diepen.”

“Emilio wil graag scoren zodat hij mensen aan zich kan binden. De opbouw is van een cleverheid, waar we als jury met bewondering naar hebben zitten kijken.”

“Bart is een performer die weet hoe hij het publiek moet bespelen.”

21 mei – DE REÜNISTEN – Finale van 2002

De finale van 2002 met Wim Helsen, Renee van Bavel en Javier Guzman

De jury:

“Wim Helsen is een rasverteller en een uitstekend acteur. Zijn logica is volkomen individueel bepaald, maar desondanks overtuigend.”

Over Renee: “Een van haar meest in het oog springende kwaliteiten is de muzikaliteit. Haar stem is haar grote kracht.”

“Javier Guzman maakte een programma dat geheel is gebaseerd op de lach. Dat is niet de makkelijkste weg. Hij staat midden in het leven en observeert goed.”

De pers over Javier: “Leiden smelt weg voor Amsterdamse lefgozer.”