Leidscabaretfestival.nl

Festival 2018

Festival 2018

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival is dit jaar al voor het 40ste jaar een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Het festival probeert jonge cabaretiers/theatermakers te stimuleren door de deelnemers zowel voor, tijdens als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk is een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Gevestigde namen zoals Erik van Muiswinkel, Lebbis, Dolf Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Wim Helsen, Micha Wertheim, Alex Agnew, Katinka Polderman en uit de jongere generatie Jeroen Leenders, de Partizanen en Tim Fransen begonnen ooit hun carrière op het toneel van de Leidse Schouwburg.

BNNVARA Leids Cabaret Festival
De 40ste editie van het BNNVARA Leids Cabaret Festival vindt plaats van 12 t/m 17 februari 2018. Na de audities en selectie, beginnen we het festival met acht deelnemers die tijdens de voorrondes op maandag 12 en dinsdag 13 februari laten zien wat ze in huis hebben. Van deze acht deelnemers gaan er vijf naar de halve finale op donderdag 15 februari. Van de vijf halve finalisten gaan er drie door naar de finale op zaterdag 17 februari. Voorafgaand aan het festival vindt er een workshopweekend plaats waar de deelnemers met regisseurs kunnen schaven aan hun programma.