Leidscabaretfestival.nl

Deelnemers

De finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018 zijn:


Farbod Moghaddam (winnaar Juryprijs)

Al tien jaar reist hij stad en land af om in de kroegste kroegen te staan tot aan de grootste schouwburgen en alles daartussen in. Als gevolg daarvan won hij de juryprijs van Leids Cabaret Festival 2018. Sympathiek met een scherp randje, intelligent op een bedje van platheid en maatschappelijk geëngageerd vanuit een frisse hoek, zoals hij zijn stijl zelf graag omschrijft.
http://www.farbod.nl/

Kasper van der Laan (winnaar publieksprijs)

Kasper heeft een origineel gevoel voor humor en verrast menig publiek met zijn innemende persoonlijkheid en unieke manier van vertellen. Zijn blik op de wereld is uniek, zijn observaties doordacht en zijn hersenspinsels origineel. Kasper neemt je mee in zijn belevingswereld. In 2018 won hij de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival.
Hij is veel te zien in Comedyclub Toomler in Amsterdam. Stap voor stap werkt hij toe naar een avondvullende voorstelling.  


Jeroens Clan (v.l.n.r. Bram Kroon, Matthias Tuns, Jip de Poorter)

Bram, Jip en Matthias brengen grappige, intelligente en scherpe sketches en liedjes die elkaar in rap tempo opvolgen.
Sinds 2013 is Jeroens Clan aangesloten bij het theaterontwikkelingsproject ‘ThinX’ van het Parktheater in Eindhoven. Onder begeleiding van regisseurs Oscar de Boer en Tim Goditiabois hebben ze twee avondvullende voorstellingen gemaakt: ‘De Grote Wanstaltige Kutrevue’ (2014) en Dit Moeten We Niet Willen’ (2015).
In het seizoen 2016-2017 werkten Bram, Jip en Matthias aan een festivalprogramma. Daarmee behaalden ze in 2018 de finale van het Leids Cabaret Festival.